Вярвате ли в приказки? Никой не толкова възрастен, че да се откаже от възможността да попадне дори за малко в оня вълшебен свят, който е запленявал детското му въображение. А искате ли да подарите на децата си един ден, изпълнен със завладяващата магия на приказния свят, в който прекрасни принцеси чакат в най-високата кула своя принц и в който принцовете извършнат безброй подвизи, за да победи накрая доброто.

Ние от Salzarra преживяхме миналото лято своето вълшебно приключение в замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Тук, на 2 километра от Созопол, един мъж осъществява детската си мечта, като построява единствиния в България средновековен замък, сякаш излязъл от приказките на Шарл Перо и Братя Грим. За този уникален строеж са използвани 20 000 тона камъни, извадени ръчно от Странджа планина. Навярно това е причината замъкът да променя цвета си – сутрин при изгрев слънце блести в розови оттенъци, през деня е ослепително бял, а по пълнолуние е обвит в сребърно звездно сияние.

Тук времето сякаш спира. Ние се докоснахме до този свят на фантазии и мечти миналото лято, когато снимахме тук една от фотосесиите си. Искахме нашата малка манекенка да се почуства като истинска принцеса. Оказа се напълно възможно. В прекрасната градина, където свободно се разхождат пауни, сред богатството от цветя, от чудни статуи, мостчета и стълби е толкова лесно да се почувствате като Алиса в страната на чудесата, да видите как Рапунцел спуска дългата си плитка от върха на обраслата с бръшлян кула, да си представите Пепеляшка, която се подготвя за бала. А край езерото можете да видите чудния лебедов танц на белите и черните лебеди, които без страх се приближават към вас, или да се потопите в люлякови мечти. А ако искате истинско приключение, изкачене по сребърната спирала на сълбите в някоя от високите кули, докосващи облаците.

Сигурно ще чуете различни мнения за това необикновено архитектурно творение, толкова нетипично за българските земи. Каквото и да се говори, най-добре е да го видите с очите си.